wrapper

Ανακοινώσεις

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ.

Διαπιστώνω ότι αν και ο χρόνος κυλάει και συμβαίνουν διάφορα γεγονότα καθημερινά, οι πολιτικές μου θέσεις δικαιώνονται.

Κάθε φορά που επικοινωνώ μαζί σας, υποστηρίζω τις ίδιες πολιτικές απόψεις με διαφορετικά επιχειρήματα με σκοπό να σας επιρρεάσω θετικά.

Μου έχει γίνει πεποίθηση ότι η αρμονία, η ισορροπία που υπάρχει στη φύση πρέπει να υπάρχει γενικότερα στην πολιτική και στην διακυβέρνηση της χώρας.

Πιστεύω ότι όταν διαταράσσεται αυτή η ισορροπία (και στην περίπτωση της διακυβέρνησης) δημιουργείται η ανάλογη ενέργεια που επικεντρώνεται στο συναίσθημα του δικαίου που με επιχειρήματα ασκείται πίεση από δημοσιογράφους, πολιτικούς, εκπροσώπους κοινωνικών ομάδων ώστε να επικρατήσει το καλό. Πάντα σ’ όλες τις περιπτώσεις ακόμη και στα φυσικά φαινόμενα το καλό πολεμάει το κακό και επικρατεί.

Είναι γεγονός ότι αυτή τη στιγμή η κοινωνία μας έχει χάσει την αρμονία και την ισορροπία της. Όλες οι έννοιες που αντιπροσωπεύουν την αρμονία και την ισορροπία έχουν καταπατηθεί. Τα δίκαια της κοινωνίας των πολιτών ουσιαστικά είναι ανύπαρκτα.

Η ανισότητα συνεχώς διευρύνεται. Οι πολυεθνικές και οι διάφοροι βολεμένοι ευημερούν και δυστυχούν οι πολλοί. Οι άνεργοι πολλαπλασιάζονται οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι προσπαθούν να επιβιώσουν. Οι απελπισμένες κραυγές αγωνίας των πολιτών πληθαίνουν και στα μάτια του κόσμου δημιουργείται η εικόνα ότι όλοι εσείς που κυβερνάτε υπερασπίζεστε τις καρέκλες σας και προσπαθείτε να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα.

Κύριε Πρωθυπουργέ πολλές φορές σας έγραψα ότι πιστεύω στις καλές σας προθέσεις αλλά με ειλικρίνεια σας τονίζω ότι μου κάνει μεγάλη εντύπωση και το θεωρώ πολύ παράδοξο Κυβέρνηση και αντιπολίτευση σε μία περίοδο παρατεταμένης αστάθειας και κρίσης του συστήματος να προσπαθείτε να επιβιώσετε πολιτικά με τις ίδιες ξεπερασμένες τακτικές. Αυτό που με την απλή λογική φαίνεται παράλογο και αναρωτιούνται οι πολίτες είναι το εξής;

Ενώ κατά καιρούς Υπουργοί της Κυβέρνησης και εσείς αναγνωρίζετε τα διάφορα προβλήματα των πολιτών, το δίκαιο των αιτημάτων τους και δηλώνετε την αδυναμία σας να ανταποκριθείτε σε αυτά, γιατί παραμένετε στις θέσεις σας και γιατί στις εκάστοτε εκλογές διεκδικείτε την ψήφο τους με την υπόσχεση να τους λύσετε αυτά τα ίδια προβλήματα; Ο πολιτικός ηγέτης πρέπει να αφουγκράζεται τους παλμούς της κοινωνίας και να προβλέπει όσα πρόκειται να συμβούν.

Οι αποφάσεις και οι πράξεις του πρέπει να έχουν την δύναμη πρώτον να εμποδίζουν συνέπειες που θεωρούνται αρνητικές και δεύτερον να έχουν αποτελέσματα θετικά. Σας θυμίζω τι σας έγραψα πριν γίνετε Πρωθυπουργός: (Πιστεύω ότι έχετε ένα ισχυρό προνόμιο και πρέπει να το αξιοποιήσετε. Είστε νέος δεν έχετε αρνητικό παρελθόν και ο λαός μας με την ψήφο του θα σας δώσει την δυνατότητα ως Πρωθυπουργός να αποδείξετε με το έργο σας την ικανότητα να υπηρετείτε κυβερνώντας τα συμφέροντα όλων των Ελλήνων και όχι κάποιας μειοψηφίας.)

Σε κάποια άλλη παράγραφο σας έγραψα: (Γνωρίζετε πολύ καλά ότι οι πολίτες δεν ψηφίζουν συνειδητά ελεύθερα και είναι πολιτικά εγκλωβισμένοι. Θα επικεντρωθώ στο συμπέρασμα που αποδεικνύει ότι όταν γίνεται Κυβέρνηση δεν θα έχετε την ουσιαστική πλειοψηφία. Η ουσιαστική πλειοψηφία κερδίζεται με ουσιαστική κοινωνική προσφορά, με αποδεικτικά στοιχεία.

Τα λόγια, οι υποσχέσεις, οι διακηρύξεις προγραμμάτων, δεν αρκούν. Αντιθέτως προκαλούν υπόνοιες απάτης, στους πολίτες.) Δυστυχώς μέχρι σήμερα καταγράψατε ένα μικρό χρονικά αρνητικό παρελθόν διότι τα προβλήματα λιμνάζουν. Αποδείξατε ότι αδυνατείτε να ανανεώσετε το πολιτικό μας σύστημα και να ανταποκριθείτε στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής. Που είναι το όραμα που θα μας εμπνεύσει; Που είναι το σχέδιο που θα κατευθύνει την πορεία μας. Που είναι οι πολιτικές αξίες η βάση για την προοδευτική διακυβέρνηση την κοινωνικά ευαίσθητη και συμμετοχική.

Πότε θα λειτουργήσει το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ για να στεγάσει και να ενεργοποιήσει όλες τις κοινωνικές ομάδες που σήμερα βρίσκονται στο περιθώριο. Η Κυβέρνηση που θα δημιουργήσει το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ αποδεδειγμένα θα είναι κοινωνικά ευαίσθητη και συμμετοχική γιατί θα αναγνωρίζει στους πολίτες το δικαίωμα και θα τους δίδει την δυνατότητα να διαμορφώνουν πολιτική και να διατηρούν τον κοινωνικό ιστό. Θα κερδίσει την εμπιστοσύνη τους ώστε να συμπορεύονται μαζί της.

Αγαπητέ κύριε Πρωθυπουργέ κάθε ώρα κάθε ημέρα που περνάει είναι πολύτιμη και πρέπει να αξιοποιείται θετικά. Να θυμάστε ότι ο χρόνος που περνάει καταγράφεται, είτε αρνητικά είτε θετικά και θα σας αντιπροσωπεύει εν ζωή και μετά θάνατον.

Όλες τις φορές που αναφέρομαι σε διάφορα κοινωνικοπολιτικά θέματα και προσπαθώ να τα αναλύσω φέρνοντας στη μνήμη μου τις διαφορετικές εικόνες για το κάθε θέμα χωριστά, μου δημιουργείται στο τέλος πάντα η ίδια εικόνα που μου προκαλεί θλίψη, και τα χειρότερα συναισθήματα. Τα δεδομένα και τα αληθινά είναι ελάχιστα όπως ο τόπος, ο χρόνος, η ύπαρξή μας. Με λίγα λόγια αυτά που δημιούργησε η φύση. Αυτά που δημιουργήσαμε εμείς οι άνθρωποι με ελάχιστες εξαιρέσεις, το κοινωνικοπολιτικό οικοδόμημα που βιώνουμε αποδεδειγμένα είναι ψεύτικο, πλασματικό, και το πλέγμα των σχέσεων που στηρίζεται σ’ αυτό είναι αποδεδειγμένα υποκριτικό. Με λίγα λόγια ζούμε ψεύτικα και υποκριτικά. Σε όλες τις υποκριτικές συμπεριφορές και πρακτικές κρύβονται πάντα διάφορα ατομικά συμφέροντα.

Ένας από τους λόγους που συμπαρατάχθηκα μαζί σας και συνεργαστήκαμε προεκλογικά ήταν και η υπόσχεσή σας για την επανίδρυση του κράτους. Η Αλήθεια είναι ότι και πολλοί άλλοι σαν και εμένα πίστεψαν σ’ αυτή την αναγκαιότητα. Εσείς που την διακηρύξατε γιατί διαρκώς την αναβάλλετε; Γιατί δεν παίρνετε στα σοβαρά το ρητό του λαού μας (Η καλή μέρα από το πρωΐ φαίνεται.)

Είναι ολέθριο σφάλμα να περιμένετε ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες, ώστε να προχωρήσετε σε ουσιαστικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Τελειώνοντας φιλικά σας προτείνω να μην ξανακάνετε καμία ανακοίνωση για το τι θα κάνετε ως κυβέρνηση, αλλά αφού πραγματοποιείτε το κάθε έργο, ξεχωριστά και αποδεδειγμένα να το ανακοινώνετε.

Προσοχή γιατί η τηλεόραση έχει απομυθοποιήσει τους πάντες και τα πάντα.

Όποιοι δεν εκφράζουν αληθινό λόγο και δεν αποδεικνύουν αυτά που λένε θα γελοιοποιούνται.

Σας εύχομαι επιτυχία στο δύσκολο έργο σας.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016

Κεντρικά Γραφεία

Ιθάκης 84

Αθήνα

Τηλεφωνικό κέντρο: 2130284225 - 6934888831

 

 

 

Ενώσεις

Φίλες και φίλοι καλησπέρα σας. Είναι ...
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ - ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ - 1) Η ...
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ 1.ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΧΡΗΣΤΩΝ ...

Κινήματα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ - ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ...
Οι νταβατζήδες της πολιτικής παρέα με τους ...
1. ΕΠΩΝΥΜΙΑ  ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΗ ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. ...