wrapper

Ανακοινώσεις

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ

Αναγνωρίζω το δύσκολο έργο που πετύχατε μέχρι σήμερα και σας συγχαίρω.

Αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας και να σας εκθέσω ορισμένες απο τις απόψεις μου.

Θεωρώ ότι μέχρι σήμερα δεν δημιουργήθηκαν σταθεροί και μόνιμοι θεσμοί ώστε να διαμορφώνουν και να εφαρμόζουν με συνέπεια, προτάσεις που να ανταποκρίνονται στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών σε αντιστοιχία με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις τηςκοινωνίας σήμερα.

Στο πλαίσιο των νέων Ευρωπαϊκών και διεθνών αντιλήψεων θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα νέο θεσμοθετημένο όργανο της πολιτείας π.χ. (ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ) ικανό να δραστηριοποιήσει και να συντονίσει τους προβληματιζόμενους και υπεύθυνους πολίτες απο κάθε σημείο της χώρας για την διαμόρφωση αντίληψης νοοτροπίας και πρακτικής στην κατεύθυνση μιας σύγχρονης Ελληνικής, προηγμένης Δημοκρατικής Κοινωνίας ικανό να αντιμετωπίσει την πολύμορφη πρόκληση των καιρών στα πλαίσια ανάπτυξης νέων μορφών πλουραλισμού.

Όταν η φωνή των πολιτών ακούγεται και γίνεται σεβαστή απο την Κυβέρνηση ο πολίτης θα συνειδητοποιήσει ότι η συμμετοχή του στις διεργασίες είναι η μόνη οδός για τη δική του ευημερία και προκοπή και την πρόοδο του Ελληνισμού στο μέλλον.

Η χώρα μας έχει ανάγκη σήμερα περισσότερο απο κάθε άλλη φορά να στηρίξει την πορεία της στο μέλλον, σε νέες ιδέες και νέες κατευθύνσεις. Πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε σ' ένα κόσμο νέο, μέλος μιας Κοινότητας προηγμένων Εθνών, σ' ένα περιβάλλον ανανεωμένο τεχνολογικά και έντονα ανταγωνιστικό σαν κοινωνία εκσυχρονισμένη και ικανή να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά
τις προκλήσεις των νέων καιρών, όταν συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι οι ευθύνες για το μέλλον του τόπου δεν ανήκουν μόνο στους πολιτικούς, ανήκουν σε όλους τους πολίτες.

Κύριε Πρωθυπουργέ η διαίσθηση μου όταν εκλεγήκατε Πρόεδρος του Π.Α.Σ.Ο.Κ. σας εμπιστεύθηκε ( εάν θυμάστε σας έστειλα επιστολή ). Σήμερα νοιώθω ότι η διαίσθηση μου δικαιώθηκε.

Προεκλογικά υποσχεθήκατε κοινωνική πολιτική σαν πρώτο μέλημα σας. Αμέσως μετά το επιβεβαιώσατε.

Εστιάζω λοιπόν στο πιό κρίσιμο σημείο. Για να πετύχει η κοινωνική πολτική χρειάζεται την εμπιστοσύνη των πολιτών και την ενεργό συμμετοχή τους.

Για να πειστούν οι πολίτες χρειάζονται ΜΕΡΙΜΝΑ που κατά την άποψη μου σημαίνει Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΚΡΙΣΜΑ.

Κύριε Πρωθυπουργέ είναι τόσα πολλά αυτά που θα μπορούσα να σας εκθέσω που δεν ξέρω σε ποια να δώσω προτεραιότητα γιατί δεν έχω σκοπό να επεκταθώ.

Η πολύχρονη δραστηριότητα μου στους κοινωνικούς αγώνες η διατριβή μου στα καθημερινά προβλήματα των συμπολιτών μας, η αισθητική μου που διαμορφώθηκε απο την θεατρική μου παιδεία, η επιβεβαίωση σήμερα πολιτικών μου θέσεων που διατυπώθηκαν εγγράφως απο το 1989, και η ανιδιοτελής συμμετοχή αναγνωρισμένων προσωπικοτήτων πάνω απο δέκα χρόνια στο Συλλογικό Όργανο του Κοινωνικοπολιτικού Οργανισμού που ηγούμαι, έχουν ενισχύσει την αυτοπεποίθηση μου και ώς προς τις απόψεις που εκφράζω και τις διαγνώσεις που επιχειρώ.

Κύριε Πρωθυπουργέ είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού ότι τα δυσκολότερα αρχίζουν τώρα. Η Κυβέρνηση σας θα δεχτεί επιθέσεις απο παντού. Όποιο θετικό μέτρο και νά παίρνει θα υπονομεύεται απο Κόμματα, Συνδικάτα και απο ορισμένα Μέσα Ενημέρωσης.

Η κυβέρνηση θα χρειαστεί έναν ισχυρό σύμμαχο που δεν είναι άλλος απο τους πολίτες . Έχω αρκετές σκέψεις για το πώς μπορούν να οργανωθούν οι πολίτες ώστε να συμμετέχουν και οι ίδιοι στη λύση των προβλημάτων τους.

Οι συνεργάτες μου και εγώ είμαστε πρόθυμοι να συμμετάσχουμε ενεργά, στην νέα σας προσπάθεια απο οποιαδήποτε θέση.

Κεντρικά Γραφεία

Ιθάκης 84

Αθήνα

Τηλεφωνικό κέντρο: 2130284225 - 6934888831

 

 

 

Ενώσεις

Φίλες και φίλοι καλησπέρα σας. Είναι ...
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ - ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ - 1) Η ...
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ 1.ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΧΡΗΣΤΩΝ ...

Κινήματα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ - ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ...
Οι νταβατζήδες της πολιτικής παρέα με τους ...
1. ΕΠΩΝΥΜΙΑ  ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΗ ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. ...