Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΝΩ  ΟΛΑ  ΤΑ  ΚΟΜΜΑΤΑ  ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ  ΣΤΗΝ  ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ  ΕΞΟΥΣΙΑ, ΤΟ  ΛΕΥΚΟ  ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ  ΚΑΘΑΡΑ  ΛΑΪΚΗ  ΕΞΟΥΣΙΑ  ΜΕ  ΛΑΪΚΟ  ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ  ΚΑΙ ΓΝΗΣΙΑ  ΛΑΪΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.                                           

'Eνας απλός πολίτης ο Δημήτρης Κρασάκης περιγράφει με τον πιό γλαφυρό τρόπο αυτό που έχει συνειδητοποιήσει σήμερα η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών και επικυρώνει αποδεδειγμένα την πολιτική που εκφράζει το ΛΕΥΚΟ εδώ και 23 χρόνια.          

                                                             

Τι θα κάνουμε για τη χώρα μας; Στις δύσκολες μέρες που διέρχεται η χώρα μας, ελπίζουμε όλοι να βρεθεί κάποιος <<υπεράνθρωπος>> ηγέτης, από κάποιο κόμμα που ως εκ θαύματος, θα μας βγάλει απ τη κρίση.

Και αναρωτιέμαι: Τι ηγέτη ψάχνουμε; Δεξιό; Αριστερό; Σοσιαλιστή; Κουμουνιστή; Κεντρώο; Αναρχικό; Εθνικιστή; Φιλελεύθερο; Νεοφιλελεύθερο; Φίλο της Ευρώπης; Φίλο της Αμερικής; Με το Ευρώ; Με τη δραχμή; Θα φανεί άραγε κάποιος θεόσταλτος να μας σώσει; Γιατί χρόνια μας πουλάνε  τέτοιες φαιδρές ελπίδες, για να κάνουν ανενόχλητοι τη δουλειά τους.

Μετά, ξέρουν αυτοί. Δημιουργούν έναν σωτήρα που (λανσάρεται) μέσω τον Μ.Μ.Ε., από <<λανσαρισμένες>> προσωπικότητες, και αναδεικνύετε μέσο κάποιας ιδεολογίας, κάποιου κόμματος, ή ακόμα και κάποιας στοάς; Γιατί, τέτοιους ηγέτες μας <<σερβίρουν>> για ψήφισμα τα τελευταία χρόνια, σε μια δημοκρατία <<κομμένη και ραμμένη>> στα μέτρα τους.

Για να τους ψηφίσουμε τάζουν <<λαγούς με πετραχήλια>>, αλλά μετά την εκλογή τους αυτά που έλεγαν, <<άλλου παπά ευαγγέλια>>, δε δίνουν δεκάρα τσακιστή.

Εξυπηρετούν τους σπόνσορές τους, και το χειρότερο, δε ξαναδίνουν στο λαό καμία δυνατότητα να συμμετάσχει στις αποφάσεις. Υπεροπτικά και αλαζονικά, κάθονται <<στο θρόνο τους>> απόλυτα ικανοποιημένοι για το μεγάλο κατόρθωμα που πέτυχαν να ξεγελάσουν το λαό και να αρπάξουν την ψήφο του.

Μετά τίποτα. Μόνο λόγια. Απ αυτή τη <<φασιστική>> δημοκρατία που μας <<φορέσανε>> περιμένουμε να βρούμε ηγέτη για να μας οδηγήσει και να βγούμε απ τη κρίση; Καθένας μας περιμένει ένα ηγέτη της δικής του ιδεολογίας. Κι έχουν δημιουργηθεί πολλές. Εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο το <<διαίρει και βασίλευε>> μας κάνανε κομμάτια.

Κανένα τέτοιο <<ψευτομεσσία>> δε πρέπει να γυρέψουμε για να μας σώσει. Άλλωστε, οι βασικές αποφάσεις λαμβάνονται πίσω απ της πλάτες του λαού. Χρόνια τώρα η εξουσία στη χώρα μας αλλά και παγκοσμίως, κατευθύνεται από μια οργανωμένη ομάδα ατόμων και όχι από κάποιο κόμμα ή από κάποιο ηγέτη.

Διαιρώντας και διχάζοντας τις κοινωνίες, με κόμματα και ιδεολογίες, καλλιέργησαν την ψευδαίσθηση των σωτήρων και των ηγετών κι αυτοί χωρίς αντίσταση, λειτουργώντας υπογείως σαν ομάδα, κατάφερναν και καταφέρνουν να προπορεύονται.                                                                                                                                         

Πώς θα αντιδράσουμε;Να αντιδράσουμε επανιδρύοντας τη πραγματική δημοκρατία. Τη Μάνα του πολιτισμού μας. Τη δημοκρατία που όταν εφαρμόσαμε στη χώρα μας, μεσουράνησε ο πολιτισμός και ανεδείχθησαν οι ανθρώπινες αξίες. Τη δημοκρατία που στις αποφάσεις συμμετέχουν όλοι.

Που ο ηγέτης <<γέννημα θρέμμα>> του λαού συμπορεύεται μαζί του, και οδηγείται με τις ιδέες και τις αποφάσεις που παίρνει η πλειοψηφία. Να απαντήσουμε λοιπόν ως λαός επαναφέροντας τη πραγματική δημοκρατία που εμείς πρεσβεύουμε. Με αυτή σαν όπλο, μπορούμε να αντιδράσουμε με επιτυχία στη προσπάθεια οικονομικής υποδούλωσης της χώρας μας. Παραμερίζοντας ότι μας χωρίζει, να απελευθερωθούμε από κάθε τι που μας κρατά δέσμιους, <<κόμμα, ιδεολογία,>> και όποια άλλη ετικέτα και με μοναδικό στόχο και όραμα τη δημοκρατία, να συμπορευτούμε ξεφεύγοντας απ το αδιέξοδο που μας έχουν παγιδέψει.

Οι πολιτικοί μας, δέσμιοι των συμφερόντων που πρεσβεύουν ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να αλλάξουν κάτι. Είναι υπόθεση της κοινωνίας μας. Θέλω να πιστεύω πως από αφέλεια και άγνοια παγιδευτήκαμε και οδηγηθήκαμε ως εδώ. Αν δε δείξουμε ωριμότητα αντιδρώντας με ουσιαστικό και δημοκρατικό τρόπο τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Δεν έχουμε άλλο δρόμο, αλλά ούτε και άλλο χρόνο.

Τώρα, χωρίς να χάσουμε λεπτό, δίχως κόμμα, δίχως ηγέτη, σε κάθε χωριό, σε κάθε πόλη, να βρεθούμε και να αναρωτηθούμε: Τι να κάνουμε για τη χώρα μας;

Μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, να αναδείξουμε άριστους και αδέσμευτους πολίτες, με Ελληνική ψυχή και Ελληνική συνείδηση, οι οποίοι θα διερευνήσουν ιδέες και θα πάρουν αποφάσεις, οι οποίες θα χαράξουν δρόμους, στόχους, οράματα και τρόπους για να βγούμε απ τη κρίση και να οδηγηθούμε στην πρόοδο, εγκαθιστώντας τη δημοκρατία μας ως κυρίαρχο πολίτευμα.

Μην ξαναφήσουμε χώρο, σε καμιά μειοψηφία ή ξένη δύναμη, να παίρνει κρυφά αποφάσεις που δε είναι ωφέλιμες για όλους μας. Αυτή η χώρα είναι η δικιά μας και μόνο εμείς δικαιούμαστε να αποφασίζουμε για τη πορεία της.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016