wrapper

Ανακοινώσεις

Τα Πατριωτικά κινήματα πρότειναν τον Πρόεδρο του ΛΕΥΚΟ για την Προεδρία.

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ.ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κ. ΚΑΜΜΕΝΟ.

Αβραμόπουλος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Ασφαλώς όχι. Τουλάχιστον όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, που διατηρεί την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου δεν τερματίζεται μόνο η μνημονιακή πολιτική, αλλά και μια περίοδος κατά την οποία επικράτησε ένα ιδιότυπο άβατο για την Αριστερά προς τα υψηλά επίπεδα εξουσίας.

Το δικομματικό σύστημα Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ ήθελε επιμόνως την Αριστερά ως δεξαμενή ψήφων, αλλά ποτέ ως δύναμη εξουσίας. Η λαϊκή ετυμηγορία όμως έδωσε ένα τέλος σ' αυτό το καθεστώς. Αυτή την ιστορική ανατροπή καλείται τώρα να επιβεβαιώσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Πρόεδρος, όπως είναι γνωστό, δεν έχει κυβερνητικές αρμοδιότητες. Η εκλογή του ωστόσο και η παρουσία του είναι φορτισμένες από έναν ιδιαίτερο συμβολισμό. Το πρόσωπο που θα επιλεγεί για να εκπροσωπήσει τη χώρα στο επίπεδο του ανώτατου άρχοντα πρέπει να εκφράζει την πορεία της Αριστεράς από το όραμα και τους αγώνες, τις θυσίες και τις διώξεις προς τη δικαίωση.
Ο συζητούμενος κ. Αβραμόπουλος είναι από "άλλο χωριό".

Από εκείνο που εκτρέφει καριερίστες της πολιτικής και όχι πολιτικούς της προσφοράς και της ανιδιοτέλειας. Ο κ. Αβραμόπουλος δεν μας ταιριάζει ούτε σε ιστορία, ούτε σε κουλτούρα, ουτε σε νοοτροπία. Μνημονιακός και μάλιστα άνευ αντιλογίας, άριστος επικοινωνιακά, μετράει ως επαγγελματίας ένα - ένα τα βήματα της ανόδου του στο στερέωμα της εξουσίας: από δήμαρχος της Αθήνας με μεγάλη προσφορά σε... κάγκελα, αρχηγός κόμματος που δεν έφτασε ποτέ σε εκλογές, υπουργός της Ν.Δ. ως παλιννοστήσας, επίτροπος στην Ε.Ε. πρόσφατα και τώρα προαλειφόμενος για αρχηγός του κράτους.

Αν μάλιστα επιβεβαιωθεί ότι όλη η συζήτηση περί Αβραμόπουλου εισάγει καινά δαιμόνια όπως η ανταλλαγή (πάρε Πρόεδρο, δώσε μου επίτροπο), τότε οι εντυπώσεις δεν θα είναι διόλου θετικές για τη νέα κυβέρνηση.
Η Αριστερά έχει αρκετά στελέχη ευρύτερης αποδοχής στην κοινωνία, που θα μπορούσαν και τον θεσμό να τιμήσουν και την εθνική υπόθεση της διαπραγμάτευσης να στηρίξουν.

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 5-2-2015
ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΛΕΥΚΟ
ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΑΚΚΕΛ )
ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΝΕΩΝ
Η ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ
Η ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ
Η ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ, Η ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
Η ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

Επικοινωνήσαμε εκτάκτως, συμφωνήσαμε με το παραπάνω άρθρο του Άγγελου Μανταδάκη και συμπληρώνουμε ότι πιστεύουμε ότι υπάρχουν αξιόλογες γνήσιες λαϊκές πολιτικές προσωπικότητες, και όχι μόνο από την αριστερά που προσέφεραν κοινωνικοπολιτικό έργο αποδεδειγμένα επί πολλά χρόνια που τους αξίζει η τιμητική πρόταση για την Προεδρία της Δημοκρατίας γιατί η πορεία τους ταυτίστηκε με τους αγώνες για τα δίκαια της κοινωνίας των πολιτών και τη λαϊκή συνείδηση.

Θεωρούμε ότι δεν υπάρχει πλέον κανένας λόγος συμβιβασμού ώστε να προταθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ή από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ υποψηφιότητα για την ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, αντίθετη με τη λαϊκή συνείδηση γιατί θα απογοητεύσει την πλειοψηφία των πολιτών, που με την ψήφο τους πραγματοποίησαν την ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, διότι τώρα και με απλή πλειοψηφία εκλέγεται ΠΡΟΕΔΡΟΣ. ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ.

ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΦΑΝΕΡΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ.ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Κ. ΚΑΜΜΕΝΟ ΟΤΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Τον συναγωνιστή μας ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΝΤΑΛΙΟ.
Η ιδιότητα που χαρακτηρίζει τον πρόεδρο του ΛΕΥΚΟ είναι του κοινωνικοπολιτικού ερευνητή και δημοσιολόγου της κοινωνικοπολιτικής επιστήμης.

Ο Κων/νος Ντάλιος γεννήθηκε στη Θεσ/νίκη 21 Μαΐου 1949. Σπούδασε θέατρο και σκηνοθεσία. Το 1972 σε ηλικία 23 ετών έγραψε το πρώτο θεατρικό του έργο ΉΛΙΟΣ ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ το οποίο παίχτηκε επί ένα μήνα στη Θεσ/νίκη από το θίασο - ΝΕΕΣ ΜΟΡΦΕΣ. Οι παραστάσεις διεκόπησαν από τη δικτατορία. Στη συνέχεια η αίθουσα του θεάτρου λειτούργησε ως χώρος συγκέντρωσης φοιτητών και διανοουμένων με λογοτεχνικές εκδηλώσεις και συζητήσεις. Ο χώρος εκείνος χαρακτηρίστηκε ως το ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ της Θεσ/νίκης.

Το 1974 όταν έγινε η επιστράτευση ο Κων/νος Ντάλιος ενώ είχε ΛΕΥΚΟ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ και δεν ήταν υποχρεωμένος να παρουσιαστεί, παρ όλα αυτά υπέγραψε υπεύθυνη δήλωση και κατετάγη ως εθελοντής.

Ο Κών/νος Ντάλιος υπήρξε το νεαρότερο μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων. Το 1974 Υπήρξε από τους συντελεστές και πρωταγωνιστής στο ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ που αμέσως μετά την πτώση της χούντας ανέβασε το ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ (ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ) της Κωστούλας Μητροπούλου και το έργο ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ του Μακρούν.

Το 1974 έγραψε το δεύτερο θεατρικό του έργο - ΓΑΛΑΖΙΑ ΦΛΟΓΑ- το οποίο ανέβηκε από το θίασο ΝΕΕΣ ΜΟΡΦΕΣ στή Θεσ/νίκη και απέσπασε τις καλύτερες κριτικές.

Το 1975 ο Δήμαρχος Ιθάκης κάλεσε τον Κων/νο Ντάλιο (τιμητική πρόσκληση) να κηρύξει την έναρξη του πρώτου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΙΘΑΚΗΣ παρουσιάζοντας το έργο του ΓΑΛΑΖΙΑ ΦΛΟΓΑ.
Το 1976 ίδρυσε το οικολογικό κίνημα ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ SOS και ολοκλήρωσε έρευνα για την μόλυνση του Θερμαϊκού και την πόλη της Θες/νίκης. Πολλά εργοστάσια της βιομηχανικής περιοχής υποχρεώθηκαν σε βιολογικό καθαρισμό με ειδικά φίλτρα. Εκείνη την εποχή ακόμη και η λέξη οικολογία ήταν άγνωστη στους περισσότερους Έλληνες.

Το 1977 σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου δημιούργησε το παιδικό θέατρο Βόλου που ανέβασε αρκετές παιδικές παραστάσεις αξιοποιώντας και την φιλαρμονική του Δήμου. Είχε συνεργασία με την κρατική Ραδιοφωνία του Βόλου παρουσιάζοντας εκπομπές που αναδείκνυαν τα τοπικά προβλήματα.

Το 1978 σε συνεργασία με φορείς και επιστήμονες ολοκλήρωσε οικολογική κιν/φική έρευνα για την πόλη του Βόλου. Η ταινία παιζόταν σε κεντρική αίθουσα και κινητοποίησε τους πολίτες σε οργανωμένη δράση με αρμόδιες επιτροπές οι οποίες υποχρέωσαν τα τσιμεντάδικα του Βόλου και τοποθέτησαν τα φίλτρα ιονισμού και αργότερα την ίδρυση του εργοστασίου βιολογικού καθαρισμού στην βιομηχανική.

Το 1980 ολοκλήρωσε οικολογική κιν/φική έρευνα σχετικά με τη μόλυνση του Μαλιακού κόλπου και τα προβλήματα των αγροτών του Νομού Φθιώτιδας, τους οποίους οργάνωσε και διεκδίκησαν τα δικαιώματά τους με δυναμικές κινητοποιήσεις επί υπουργίας Μπούτου σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Στέλιο Μπαζιάνα.

Το 1981 υπήρξε πρόεδρος του ΦΘΙΩΤΙΚΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ και πολιτεύτηκε με την ΕΔΗΚ.
Το 1989 ως πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ υποστήριζε το ΛΕΥΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ το οποίο αντισυνταγματικά δεν δίνονταν στις εκλογές.

Η προσφυγή του στο εκλογοδικείο τον δικαίωσε και η εγκύκλιος του τότε υπουργού Εσωτερικών Ν. Κωνσταντόπουλου δεν τον ικανοποίησε διότι το λευκό ψηφοδέλτιο ενώ νομιμοποιήθηκε το προσμετρούσε ως άκυρο.

Στις 12 Ιουλίου 1989 ίδρυσε το πολιτικό κόμμα -ΛΕΥΚΟ- το οποίο συμμετέχει σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις επί 26 χρόνια με την ίδια ιδρυτική του διακήρυξη και εκφράζει τις κοινωνικές ομάδες των Ελλήνων πολιτών.

Το 1990 ίδρυσε την ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ και ουσιαστικά υπήρξε ο πρώτος ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ. Αργότερα ίδρυσε και τις άλλες ενώσεις κοινωνικών ομάδων οι οποίες προσέφεραν και προσφέρουν μέχρι σήμερα ουσιαστικές υπηρεσίες στους πολίτες αφιλοκερδώς.

Τα ΚΕΠ υπήρξαν δική του ιδέα και πρόταση και επιδιώκει το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.

Ως πρόεδρος του ΛΕΥΚΟ και των ΕΝΩΣΕΩΝ που εκπροσωπεί δίδαξε ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ και ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ. Συνεργάστηκε κατά καιρούς προεκλογικά ταυτιζόμενος με τη λαϊκή συνείδηση εκείνης της εποχής σχεδόν με όλα τα κόμματα τα οποία τον θεωρούσαν και τον θεωρούν ακόμη έναν γνήσιο υπερκομματικό λαϊκό εκπρόσωπο.

Στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ τον κάλεσε ο αείμνηστος φίλος του Ανδρέας Λεντάκης ο οποίος είχε διαφωνήσει με την πρόταση της υποψηφιότητας του Κωστή Στεφανόπουλου και τον πρότεινε για την Προεδρία της Δημοκρατίας γνωρίζοντας το πολύχρονο κοινωνικοπολιτικό έργο του.

Το 2000 τον κάλεσε ο Κ. Σημίτης αποδεχόμενος να εντάξει τις ΕΝΩΣΕΙΣ του ΛΕΥΚΟ στο νέο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ και συνεργάστηκε προεκλογικά με το ΠΑΣΟΚ. Οι υποψήφιοι του ΛΕΥΚΟ πήραν περισσότερους από 70000 ψήφους και έδωσαν την Κυβέρνηση στο ΠΑΣΟΚ. Αντί για το Υπουργείο του πολίτη έγιναν τα ΚΕΠ.

Το 2004 συνεργάστηκε προεκλογικά με τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ έχοντας πάλι την υπόσχεση από τον Κ. Καραμανλή για την ίδρυση του Υπουργείου του πολίτη. Και σε αυτές τις εκλογές οι ψήφοι του ΛΕΥΚΟ έδωσαν τη διαφορά και έγινε κυβέρνηση η Ν.Δ. Στις επόμενες εκλογές συνεργάστηκε προεκλογικά με τον Αλέκο Αλαβάνο και συμμετείχε και ο ίδιος συμβολικά ως υποψήφιος σε ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις εκλογές για την περιφέρεια συνεργάστηκε με τον Γ.Δημαρά και επάνδρωσε τα ψηφοδελτια του ΑΡΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ με στελέχη του. Στις τελευταίες εκλογές συνεργάστηκε με τον Π. Καμμένο υπογράφοντας ως πρόεδρος του ΛΕΥΚΟ τον συνασπισμό και συμμετέχοντας τιμητικά στην τρίτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του συνασπισμού της Εθνικής Πατριωτικής Δημοκρατικής Συμμαχίας ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Ο Κων/νος Ντάλιος αμέσως μετά την υπογραφή του μνημονίου, κατήγγειλε επισήμως και δεν αναγνώρισε την κυβέρνηση Παπανδρέου και στη συνέχεια όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις. Από την πρώτη στιγμή συγκρότησε αντιμνημονιακό μέτωπο αντίστασης σχεδόν με όλες τις εξωκοινοβουλευτικές πολιτικές δυνάμεις.

Ο Κων/νος Ντάλιος αποδεδειγμένα είναι μία υπερκομματική ισχυρή πολιτική προσωπικότητα και δίκαια θεωρείται ως γνήσιος λαϊκός κοινωνικοπολιτικός εκπρόσωπος γιατί επί 40 χρόνια αποδεδειγμένα προσφέρει ανιδιοτελώς στην πατρίδα και στους Έλληνες πολίτες κοινωνικοπολιτικό θετικό έργο.
Είναι παντρεμένος με την Μαρία Βασιλείου Ντάλιου και έχουν δυο παιδιά την Ιωάννα στην ανωτάτη Καλών Τεχνών Αθηνών και τον Ιωάννη στη Νομική.

 

ΠΗΓΗ: http://www.zougla.gr/blog/article/1136586

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016

Κεντρικά Γραφεία

Ιθάκης 84

Αθήνα

Τηλεφωνικό κέντρο: 2130284225 - 6934888831

 

 

 

Ενώσεις

Φίλες και φίλοι καλησπέρα σας. Είναι ...
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ - ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ - 1) Η ...
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ 1.ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΧΡΗΣΤΩΝ ...

Κινήματα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ - ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ...
Οι νταβατζήδες της πολιτικής παρέα με τους ...
1. ΕΠΩΝΥΜΙΑ  ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΗ ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. ...